Lekstugor

Du som är ute efter att köpa en lekstuga till dina barn men inte har så stor budget bör definitivt läsa vidare. De allra flesta barn blir överlyckliga över en egen lekstuga på tomten, men självklart har inte alla föräldrar möjlighet att köpa en lekstuga bara sådär. En säker lekstuga av godkänd kvalitet kostar trots allt en del pengar, men det finns faktiskt några specialtips på hur man ska kunna fixa en lekstuga åt barnen även med en liten budget.

Håll utkik efter specialerbjudanden och rabatter

Om du vill köpa en lekstuga men inte riktigt har råd, så kan det löna sig att vänta på rabatter och specialerbjudanden. Även om det inte är så vanligt att hitta lekstugor på rea så händer det faktiskt, och om du inte är så kräsen med hur stugan ska se ut och kan tänka dig att åka en bit bort för att hämta den så finns det stor chans att du faktiskt kan hitta en lekstuga till nedsatt pris. Många större företag har också specialerbjudanden med jämna mellanrum som kan ge dig bra rabatter när du köper en lekstuga. Om du har lite is i magen och väntar ett tag så finns det därför goda möjligheter att hitta en lekstuga lite billigare än normalt.

Bygg en lekstuga själv

Du som är händig kan lätt bygga en lekstuga själv, vilket kan bli betydligt billigare än att köpa en stuga. Detta gäller särskilt om du är lite flexibel med hur stugan kan få se ut eftersom du då kan komma över material billigare genom att välja sådant som är nedsatt. Eftersom en lekstuga är så pass liten går det heller inte åt så mycket material, och det är därför också perfekt att köpa eller få överblivet byggmaterial från vänner eller bekanta som byggt egna hus. Om du ändå inte har råd med material till en vanlig lekstuga kan du försöka bygga en enklare form av trädkoja, som också kan bli en riktigt rolig och spännande lekplats för barnen. Se bara till att den är säker och stadig så att du inte behöver oroa dig när dina barn leker i kojan.

Och om du inte själv är händig kanske du har någon bekant som är det? Ta hjälp av släkt och bekanta för att bygga din egen lekstuga åt barnen. Det kan bli en trevlig helgaktivitet som hela släkten kan glädjas åt, och som tack kan du bjuda på middag när stugan är klar.

Köp en begagnad lekstuga

Om dina barn verkligen önskar sig en lekstuga och du inte kan vänta på specialerbjudanden eller bygga en själv, så finns det andra alternativ. Sök på nätet efter begagnade lekstugor, eftersom de brukar vara betydligt billigare än nya. En lekstuga använder barnen trots allt endast under ett begränsat antal år, och varje år finns det barn som växer ur eller tröttar på sin lekstuga. Då är det ett perfekt tillfälle för dig att köpa lekstugan till ett lägre pris, så att dina barn istället kan glädjas åt den.