Köksblandare

I takt med att vi svenskar spenderar allt mer tid och pengar på heminredning, så lanseras designade och unika produkter i alla möjliga olika kategorier för hemmet. På senare tid har vi kunnat se köksblandare i alla möjliga utföranden i inredningstidningarna som skiljer sig en hel del från de enkla blandare i silverfärgad metall vi annars är vana vid. Man kan säga att de designade köksblandarna idag finns i tre olika kategorier. Blandare i annorlunda färger än normalt, köksblandare i ovanliga material och designade köksblandare som ser annorlunda ut än vad vi är vana vid.

Blandare i annorlunda färger

Även om de flesta tycker att en köksblandare bör vara silverfärgad, så finns det faktiskt en hel del blandare på marknaden i andra färger. Du som har ett färgglatt hem kanske vill ha en blandare i knallrosa eller blått? Eller du som gillar stilren design kanske föredrar en köksblandare i elegant svart? Det finns att köpa från flera olika tillverkare, och kommer ge ditt kök ett riktigt lyft jämfört med om du hade nöjt dig med en enklare modell i silverfärgad metall. Självklart kostar en sådan blandare lite mer än normalt, men det kan det absolut vara värt om du är intresserad av inredning och vill ha ett kök som verkligen står ut från mängden.

Blandare i annorlunda material

Något vi sett mycket av de senaste åren är köksblandare i andra material än silverfärgad metall. Särskilt detaljer i koppar har blivit väldigt trendigt, och självklart kan du också skaffa dig en köksblandare i koppar för att uppdatera ditt kök. Med en kopparfärgad blandare får man ett helt annat intryck av köket, och det är extra snyggt att matcha med en diskbänk i marmor för den där riktigt lyxiga känslan som är det allra senaste inom heminredning idag. Om du väljer en köksblandare i ett annorlunda material kostar det ofta mer, men med tanke på hur stor skillad det kan bli i köket och att man inte behöver byta ut en blandare särskilt ofta så anser många att det är värt den högre kostnaden för att få precis den blandare som passar in i just deras kök.

Blandare i annorlunda utförande

Förutom köksblandare i annorlunda färg och material, så är det också många idag som föredrar blandare i annorlunda utförande än det klassiska. Det allra vanligaste utseendet på en köksblandare idag är en ganska enkel modell med ett reglage i form av ett handtag som förs upp och ned samt åt sidan för att justera vattenstyrkan och vattentemperaturen. Men de som vill ha en lite mer traditionell stil i hemmet kan istället välja en köksblandare med två reglage, som visserligen inte är lika praktiskt men ger en mer gammaldags känsla. Det är också populärt idag att välja en köksblandare i annorlunda design med mer rundade former och längre kranar vilket många anser vara både mer praktiskt och mer estetiskt tilltalande än de klassiska modellerna. Idag finns det förmodligen fler köksblandare på marknaden än någonsin tidigare, så att du med all säkerhet kan hitta en modell du föredrar för att skapa ditt drömkök.