Garageportar

En garageport är praktisk så att bilen lätt och smidigt kommer ut ur garaget när man ska iväg och in när man är hemma igen, och sedan skyddar den mot inbrott då dagens garageportar är mycket säkra. De har en hel del olika finesser som gör att det verkligen är värt att investera i en bra garageport, både när det gäller säkerheten samt för att underlätta i vardagen. Allt eftersom garageportar blir allt mer avancerade, så blir det också svårare att förstå hur de verkligen fungerar, och därför ska vi gå igenom de vanligaste funktionerna hos en garageport nedan så att du kan hitta en som passar dig.

Takskjutportar

Den allra vanligaste typen av garageportar idag är de så kallade takskjutportarna som går in under taket när de öppnas. Deras popularitet beror mycket på att de är smidiga och tar liten plats, eftersom man inte behöver öppna porten åt höger eller vänster och därmed alltid ha ledigt utrymme utanför garaget. Det går alltså utmärkt att parkera nära garageporten med en takskjutport och man slipper också att skotta snö under vintern för att kunna öppna garageporten. Takskjutportar är också populära eftersom de finns i en mängd olika utseenden och färger, och dessutom lätt kan kombineras med en motor vilket du kan läsa mer om nedan.

Isolerade garageportar

Om man vill tillbringa tid i garaget under vinterhalvåret kan det vara bra att köpa en isolerad garageport. Detta gäller också om man inte vill att bilen ska vara iskall varje gång man kör ut den från garaget innan värmen kommit igång. De flesta takskjutportar är isolerade med ett skum som isolerar, och på utsidan består de av en tunn stålplåt. Även om ditt garage inte är isolerat för tillfället kanske du kommer vilja isolera det i framtiden, och då kan de vara bra att redan ha installerat en garageport med isolering eftersom livslängden för en garageport är hela 30 år.

Garageportar med motor

Om du har en garageport med motor går den att öppna automatiskt med en fjärrkontroll. Detta är mycket smidigt eftersom du då slipper gå ur bilen och stänga porten. Istället kan du bara trycka på fjärrkontrollen och köra vidare efter att du kommit ut ur garaget. Majoriteten av de garageportar som säljs idag levereras med motor och fjärrkontroll, eftersom det blivit något av en standard i branschen. En garageport som öppnas automatiskt behöver egentligen inte kosta så mycket mer än en traditionell port, och du kommer snabbt märka hur mycket det underlättar i vardagen att kunna använda fjärrkontrollen för att öppna eller stänga porten.

De allra vanligaste funktionerna, som i stort sett alltid är inkluderade när man köper en garageport, är alltså portar som är utformade så att de kan skjutas in under taket, som är isolerade och som har en motor med fjärrkontroll. Tänk på att en garageport håller under många år, och om du inte har någon speciell anledning bör du därför inte nöja dig med mindre än dessa tre finesser när du köper en ny garageport idag.